torsdag 16 september 2010

SOLLENTUNAHEMS VD - AVGÅ!

Foto:Bernt Josephson/BJ Förlag


Sollentunahems VD, Lars Callemo, är polisanmäld för att i två fall gjort sig skyldig till brott mot upphovsrättslagen. Lars Callemo är inte bara VD för Sollentunahem. Han är också ordförande för Moderaterna i Sundbyberg. Det är i den egenskapen han blivit polisanmäld. Moderaterna i Sundbyberg är nu under utredning för att i två fall gjort sig skyldiga mot brott mot upphovsrättslagen. Moderaterna i Sundbyberg har under valrörelsen fullt medvetet valt att stjäla namnet för partitidningen för Socialdemokraterna i Sundbyberg.

Det är Lars Callemo, som ordförande för Moderaterna i Sundbyberg som skriver ledare i bilagorna, som enligt honom själv har som syfte att "granska" vänsterstyret i Sundbyberg. Förutom det medvetna brottet mot upphovsrättslagen så innehåller bilagorna en hel del falsarier och lögner kring främst den rödgröna kommunmajoriteten. Vid en fällande dom blir Lars Callemo ställning som VD för Sollentunahem prekär.

Det får gärna vara hårda tag i en valrörelse, men ingen politiker får förfalla till lagbrott och rena lögner för att värva röster. Detta är ett klart odemokratiskt agerande.

Hillevi Engström och Lars Callemo, två moderater i Sollentunahem, den ena ordförande, den andra VD utan förtroende

Jag har tidigare haft funderingar runt hur Lars Callemo agerat som VD i Sollentunahem och hur han agerat med egen politiskt agenda i en tjänstemannaroll i Sollentunahem. Hans politiska agerande i Sundbyberg blev droppen som fick bägaren att rinna över. Jag saknar numera förtroende för Lars Callemo hans sin roll som verkställande direktör i Sollentunahem.

En person med position som högste tjänsteman i ett kommunalägt bolag bör hålla sig så politiskt neutral så att han har förtroende hos samtliga partier som finns eller kan bli representerade i Sollentunahems styrelse. När han nu i sin politiska roll i en grannkommun brutit mot upphovsrättslagen samt framfört falsarier och rena lögner har han förbrukat sitt förtroende och bör ta konsekvenserna och lämna sitt uppdrag som VD för Sollentunahem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar