lördag 4 september 2010

DEN SIMPLA KONSTEN - SOFFLIGGERI

Sollentunas socialdemokratiska valtrupp på plats under valmässan i Sollentuna Centrum idag

* Förskolegrupperna ökar och personalen blir allt färre.

* 20% av våra grundskoleelever lämnar grundskolan utan fullständiga betyg i alla ämnen

* 20 000 står i Sollentunahems bostadskö.

* 15-20 personer träffar varje vecka vårdtagarn inom hemtjänsten

Valmässa i Sollentuna Centrum – vår kritik ställs centralt och vi ser att det finns fog för den. Listan skulle kunna göras längre, men låt mig istället prata om en annan färdsriktning – om våra socialdemokratiska alternativ för att bygga Framtidens Sollentuna – Möjligheternas kommun:

* Här ska byggas 300 lägenheter om året varav 50 viks åt våra ungdomar.

* Här fördelas pengarna om så att det blir mer till förskolan – våra barn ska bli sedda och få vuxna förebilder – nattis är en självklarhet för oss.

* Sveriges bästa äldreomsorg ska finnas i Sollentuna. Det innebär att en parbogaranti blir en självklarhet. Att man får bestämma, inte bara vilket företaget som ska sköta omsorgen utan verklig valfrihet, typ vad man ska äta, när man ska gå o gå och lägga sig, men inte minst att man ska kunna komma ut när man själv vill.

Det här är bara några få utvalda löften i vårt förändringsarbete. Låt mig därför peka på en ännu viktigare sak så här 15 dagar innan valdagen: Bli inte en simpel soffliggare!

Uppmaningen att inte ägna sig åt soffliggeri känns ännu mer motiverad sedan jag läste en artikel i Expressen om en av våra viktigaste observatörer – konstnären Lars Vilks. Jag blev besviken när han uttalade att det "inte spelar någon roll hur man röstar".

Vilks har gjort karriär på att utmana yttrandefriheten, men han är inte beredd att betala det enklaste priset för demokrati och yttrandefrihet genom att rösta den 19 september. Den store konstnären är alltså en simpel soffligare.

Varför i så fall inte bara rösta blankt? Han är ju i så fall ändå en del av den demokratiska processen. Att rösta är lika mycket en plikt som en rättighet. Gör inte en Vilks den 19 september - din röst avgör färdriktningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar