torsdag 9 september 2010

LÖGN OCH SKRYT OM KOMMUNENS BOSTADSPOLITIK




Myter och skryt genomsyrar moderaternas bostadspolitik. Idag togs första spadtaget till ett nytt hus i centrum – moderaterna som styrt i kommunen i 30 år finner ny anledning till att slå sig för bröstet och tycka att de gjort en hjälteinsats.

Den kloke läsaren tror naturligtvis inte på moderaternas skryt. Sanningen är ju den att kommunens bostadspolitik har havererat. Annat kan det inte kallas när 20 000 människor står i Sollentunahems bostadskö. 8000 av dem är sollentunaungdomar som vill bo kvar i kommunen där de växt upp i.

För att få en hyresrätt i Helenelund måste man köa i fem år!

Det är verklighet inget att vara stolt över.


Moderaterna skryter om att de ska bygga 700 nya hyresrätter. Det kommer de inte att göra:

1) 1400 lägenheter har sålts till bostadsrättsföreningar.
1) Bara 488 hyresrätter blir byggda.
1) 191 lägenheter kommer att bli äldrevårdsplatser och för att flytta in där krävs en biståndsbedömning och därför kan de inte räknas som vanliga hyresrätter.

Kommunen tvingar Sollentunahem att använda delar av sina byggrätter för att fylla behovet av nya äldreboenden. På så sätt slipper man bygga i egen regi och låter hyresgästerna i Sollentunahem betala genom högre hyror. Dessutom blir det, genom den ekvationen, färre lägenheter över till ungdomar.

Moderaterna säger att byggandet av bostadsrätter är nödvändigt för att man ska kunna bygga hyresrätter. Inget kan vara mer fel.

I Socialdemokratiskt ledda Sigtuna kommun har man byggt flest lägenheter per invånare jämfört med hela landet och detta utan att ombilda en enda lägenhet.

Sollentuna behöver en ny och modern bostadspolitik, en bostadspolitik med ansvar som ser till behovet av olika sätt att bo i livets olika skeden. Tro därför inte på moderaternas prat – gå på fakta och rösta fram socialdemokraterna att leda Framtidens Sollentuna i Möjligheternas Kommun!

1 kommentar:

  1. Anna Vikström säger att 7000 ungdomar står i kön i Sollentunahem.

    Du säger 8000 (och alla är dessutom från Sollentuna).

    Vem har rätt? Vem har fel? Nya siffror eller lögn från någon av er? Själv har jag inte räknat.

    För att ungdomar från Sollentuna ska slippa köa lika länge som övriga Stockholm - tycker du då att sollentunabor ska ha en gräddkö?

    SvaraRadera