torsdag 17 mars 2011

Vi vill ha kvar POSTOMBUDEN !!


Den 9/3 träffade Kommunstyrelsens arbetsutskott representanter för Posten.
Postens representant redogjorde för vad man kommit fram till.
Nämligen att Helenelund o Häggviks ombud ska läggas ner pga.
• man dels har ett för svagt ombud som riskerar försvinna = dålig lönsamhet.
• ägarbyten i dessa butiker riskerar försämra kvalitén
• Dom är allt för små för att klara lagerkapacitet och öppettider.

Man redogjorde också för vilka kriterier som gäller vid val av ombud:
• Dels att några alternativ inte finns (man har slutit ramavtal med Ica, Coop och Axfood).
• Att man slutit 5 årigt ramavtal med dessa butikskedjor
• Viktigt för posten är att ombudet klarar av ett bra kundmöte
• ligger bra till geografiskt
• har lagerkapacitet
• tillfredställande öppettider.

Grundregeln för ombudsnätet är att man med bil eller allmänna kommunikationer ska nå sitt ombud inom 15 min. Detta kan man ju han synpunkter på T.ex. om detta är möjligt om man bor i södra Sollentuna och ska ta sig till Sollentuna Centrum.
Några andra faktauppgifter som kom fram var att efter omorganisationen kommer hela södra Sollentuna att vara hänvisade till Sollentuna Centrum. Övriga ombud i Sollentuna finns i Norrviken, Rotebro, Edsberg o Sjöberg.
C. 5 ggr/år besöker ett hushåll ett ombud. Detta skulle innebära att Helenelund har ca 5´ besök per år och Häggvik c. 1,5´. Detta kommer att verkställas under vecka 17.

Min hållning är bl.a. Utifrån detta möte:
Man kan inte bortse ifrån att över 1600 personer i Helenelund och nästa 700 personer i Häggvik skrivit på protestlistor och vill ha sitt ombud kvar.
I Helenelund finns en möjlighet att Ica kan ta över. Jag har haft ett samtal med butikschefen där han är positiv. I Häggvik är det lite knepigare men Coop Häggvik borde kunna vara ett alternativ om inte dom nuvarande ombuden får vara kvar.
Ingen av dessa har Posten prövat. Utan hänvisar bara till att man gått in i ett ramavtal med Ica i Sollentuna Centrum (SC) och inte vill bryta detta. Trots att det inte innehåller några volymlöften eller dylikt. Samt även med vetskapen om att SC redan idag har stora svårigheter att klara av sina åtaganden.

Det har även intepelerats i frågan i Sollentuna fullmäktige. Är du intreserad av att se debatten kan du klicka på följande länk (läggs ut inom några dagar): http://www.sollentuna.se/Politik/Politik--demokrati/Kommunfullmaktige/Filmer/20102/

Men det tar inte slut här, det kommer mer, inom kort kommer jag att på olika sätt att gå vidare med detta.

1 kommentar:

  1. Hej Freddie
    Ja visst vore det gott att ha kvar lite av det personliga som posten faktist stod för...allting blir så teknist nu och mötet med människan får mindre utrymme...teknik i all ära...

    Som du har sett skriver jag mycket på sourze och jag skulle uppskatta om du kom in med all din kunskap i mitt kommentarfält...det går att göra det "anonymt" ;)

    SvaraRadera