torsdag 17 mars 2011

Edsvik kulturens nav


Ibland öppnar sig möjligheter man inte trodde fanns. Kommunstyrelsen målsättning att Edsvik ska vara en av norra Storstockholms mest besökta attraktioner, Hur ska detta kunna bli möjligt? Först vad är kultur? En slagning på Google ger inte mindre än
94 100 000 träffar, allt från mat o dryck till dans o måleri. Låt oss därför göra ett litet tankeexperiment. Se Edsvik/Stallbacken som ett nav. Dagens ekrar består ju av en framgångsrikt driven Konsthall som med åren fått en uppskattad konstskola som granne. Dessutom den senaste skapelsen, MC Collection. I dess omedelbara närhet finns Wärdshuset, Brygghuscafet, Edsbergs slott och inte minst Duvslaget, upplevelsekultur i kubik.
Dags att vidga kulturbegreppet lite till. Sollentunavallen, Sim- och sporthallen, Rackethallen. Rekreation för kropp o själ. Nu gäller det att börja knyt ihop det hela. Kanske via några nytillskott i form av en dansbana med utsikt över Edsviken. En konstskola på sommaren som attraherar skoltrötta ungdomar. Vi toppar allt detta med den kommande kulturpromenaden som slingrar sig fram från Sollentuna Centrum mot Slottet. Kanske ska vi också lyckas få med den fina kvarnen vid Landsnora.
För att få se denna målsättning gå i uppfyllelse behövs pengar, projektledare och en sammanhållen marknadsföring. Något för Sollentunabon att vara stolt över. En lunga för kropp och skäl. Något för kommunen att ha som landmärke och magnet.
Det är mångfalden som ger pulsen, det är pulsen som ger var och en av oss lusten att komma dit och viljan att också locka med andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar