tisdag 8 mars 2011

Internationella kvinnodagen 2011


Demonstrera för feminism, mot rasism

Mitt mellan semleätande och andra dagliga bestyr detta nådens år 2011.
kan man demonstrera för feminism, mot rasism på internationella kvinnodagen!

Samling Södermalms torg kl 18.00
Feministisk körsång, tal av Mahin Alipour från Kommittén för Försvaret av Iranska kvinnors rättigheter (KFKI) och Carina Ohlsson från Sveriges Kvinno- Och Tjejjourers Riksförbund (SKR).

Avgång mot Medborgarplatsen kl 18.30
Där talar Meherit Dawit från Kvinnor Mot Hedersvåld (KMHV), och Kristina Persdotter från Tjänstemännens Centralorganisation (TCO).
Demonstrationen avslutas med musik av Hammarlund.

Sexism och diskriminering av kvinnor samverkar med rasism. Demonstrera för ett systerskap som överbrygger klyftor och inte känner några gränser!

2010 kom ett främlingsfientligt parti in i Sveriges riksdag. Året dessförinnan protesterade Vellinge-bor mot att ensamkommande flyktingbarn placerades på orten, och kommunalrådet sa ”Vi vill inte ha dem här”. Något år tidigare uppdagades att poliser i Malmö gjort grovt rasistiska uttalanden om ungdomar i Rosengård. Några få exempel på rasism som synts och debatterats de senaste åren.

Samtidigt utsätts många kvinnor i det tysta för rasism, sexism och en kombination av de två. Tjejer nekas att vara ihop med den de väljer eller blir tafsade på i skolan. Glåpord eller till och med stenar slängs efter kvinnor som bär slöja. Och rasistiska grupper driver en politik som konserverar könsroller, hyllar kärnfamiljen och använder kvinnors våldsutsatthet som vapen för att svartmåla ”invandrarna”.

På internationella kvinnodagen arrangerar 8:e mars-kommittén en demonstration för feminism, mot rasism. För solidaritet utan gränser, mot klyftor och förtryck.

Ta på dig dina varmaste kläder, ta med dig din bästa vän och värm upp rösten för en av årets viktigaste händelser.

Demonstrera för gränslöst systerskap på årets kvinnodag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar