måndag 25 februari 2013

Ge ägardirektiv till Sollentunahem om att införa boendeformen Kombostäder

I en motion till kommunfullmäktige föreslår Socialdemokraterna Joakim Jonsson och Swapna Sharma att kommunfullmäktige ska ge Sollentunahem ett ägardirektiv om att införa en ny boendeform ”kombostäder”. Kombostäder innebär att flera personer kan söka samma kontrakt. En ung Sollentunabo har kanske inte tillräckligt inkomst för en tvåa, men genom att stå tillsammans med två eller tre kompisar på kontraktet, så kommer de upp i en inkomst att de kan få tillgång till en hyresrätt från Sollentunahem. Varje person i kombostaden betalar sin egen hyra, men kök, badrum och hall delas.



När vi socialdemokrater möter ungdomar i Sollentuna, dyker oftast bostadsfrågan upp. Många av våra ungdomar är förtvivlade över att de inte har möjlighet att få en bostad i Sollentuna. Vi tar ungdomens problem att få bostad på allvar och därför kommer vi att föreslå att vi här i Sollentuna inför ”kombostäder”. Vi har fått idén till detta från Socialdemokraterna i Stockholms stad. Förslaget har sedan fått stöd över blockgränsen.

Vårt förslag löser inte bostadsbristen i Sollentuna, men tillsammans med våra tidigare förslag om att genomföra en gluggutredning i kommunen, samt att se till att Sollentunahem tar över byggrätter från andra byggherrar som trots antagna detaljplaner inte har börjar bygga ännu, skapar vi en bostadsmarknad som välkomnar ungdomarna till Sollentuna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar