måndag 7 januari 2013

(S)å vill vi utveckla Väsjöområdet


För ett år sedan antog plan- och exploaterings-utskottet direktiv för den fortsatta planlägg-ningen av området runt Edsbergs sportfält. Under hösten har ett intensivt arbete pågått för att få att fram ett nytt förslag till hur området kan se ut. I början av 2013 kommer ett förslag att sändas ut på samråd.

Som förtroendevald i kommunen får jag ibland frågan om vad vi vill med Väsjön. Det är en motiverad fråga inte minst därför att många känner oro för hur vi ska lyckas att behålla se natursköna områdena och sportanläggningarna, som lockar så många Edsbergsbor och Sollentunabor.
Vår vision om Väsjön är att vi ska skapa ett naturskönt område, där alla känner sig välkomna. Därför är det viktigt att kommunen bygger hyresrätter och att sportfältet blir ett grönt område, där människor kan mötas över en picknick eller bara sitta och njuta av naturen. Ett område där det finns plats för såväl organiserad som spontan idrott. Ett område, där familjen kan sitta på balkongen och njuta av såväl barnens färdigheter i slalombacken som av Väsjön, som vi nu räddar. På eftermiddagen kan familjen sedan ta en trevlig skogspromenad, som kanske avslutas med lite spontanfotboll på gräsplanen, eller varför inte en promenad till Edsbergs Centrum, där man köper övriga livsmedel som på kväll ska njutas tillsammans med de nyplockade svamparna,
För att allt detta ska förverkligas krävs att vi bygger miljövänligt och utvecklar sportfältet till en grön park lika stor som ”Rålis” på Kungsholmen och att sportanläggningarna blir kvar och utvecklas. Trafiklösningarna i Edsberg måste moderniseras och anpassas till de behov som finns i dag och i framtiden. Det är därför av stor vikt att planläggningen av området beaktar detta och avvaktar den trafikutredning som nu pågår. Planläggning för nya bostäder får inte hindra att en förbättrad trafiklösning kan säkerställas. Vilken är din vision av Väsjön?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar