fredag 31 augusti 2012

En skolas och grönområdes framtid i symbios!

Plan- och exploateringsutskottet beslutade i veckan att skicka ut förslag till detaljplan för den skola som ska ersätta dagens Eriksbergsskola på programsamråd. Förslaget innehåller flera förslag till hur skolbyggnaden kan placeras i de Näckanskogen i Helenelund.

I de olika förslagen anspråkstas olika stor del av skogen och husen är placerade på olika platser i skogsområdet. Det som är gemensamt är att det kommer försvinna grönområde och att trafiksituationen i området kommer att påverkas enligt mitt sätt att se på det hela.

Den moderatledda majoriteten gav ju med sig på försommaren och öppnade för en fördjupad utredning av alternativa platser för den nya skolan. Näckanskogen är fortfarande ett huvudalternativ för dem. Av den anledningen är det oerhört viktigt att under den tiden som programsamrådet pågår höra av sig som närboende till kommunen med sina åsikter om förslagen och med sina tankar om var den nya Eriksbergsskolan borde ligga. Inom kort kommer detta samråd att tillsändas berörda men detta kan vara ett allt för begränsat urval utifrån vilka som berörs av en sådan förändring. Ta därför del av samrådet så snart det är offentligt. Kommer att delges på kommunens hemsida men det går också bra att höra av sig till Stefan Larsson på kommunledningskontoret , 57921595, för att få del av handlingarna.

För mig är fortfarande huvudalternativet att skolan ska vara kvar på sin nuvarande plats. Alternativa platser (förutom Näckan ) är fortfarande en planB i nödfall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar