måndag 13 februari 2012

(S) tar initiativ för att intensifiera kommunens arbete med att nå de regionala klimatmålen


I Sollentuna kommun pågår nu ett intensivt arbete med att jobba med miljö- och klimatfrågorna. En av de som är mest drivande är Berit Forsberg som är (S) representant i miljö- och klimatberedningen.

”För att uppnå de regionala klimatmålen till 2020 behöver vi tillsammans sänka våra klimatpåverkande utsläpp med 20 % jämfört med 2005 års nivå. Hittills har bara några blygsamma små steg tagits för en minskning och det är bara 8 år kvar till 2020.”, säger Berit Forsberg (S)

Klimatfrågan är en avgörande framtidsfråga. Det arbete som vi gör i kommunens miljö- och klimatberedning är därför av stor betydelse för hur livsvillkoren ska vara i Sollentuna i framtiden. Kommunens verksamheter har en stor miljöpåverkan, men det har också invånarnas sätt att leva. Kommunens nämnder och styrelser känner sina verksamheter bäst och vad de kan göra för att minska sin miljöpåverkan. Samtidigt pågår arbete i fokusgrupper där förtroendevalda och tjänstemän arbetar tillsammans
med att fram övergripande mål.

För att nå förändring måste alla vara med och påverka. Sollentunabornas sätt att leva har också en stor del i den totala miljöpåverkan i Sollentuna.
Hur kan vi själva vi själva bli mer miljövänliga?
Maila mig gärna dina tankar och idéer; freddie.lundqvist@sollentuna.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar